HulpThuis Vrijwaard: Samen werken aan uw dagelijkse huishoudelijke klussen

Een schoon en opgeruimd huis is voor veel mensen een van de belangrijkste levensbehoeften, ook als het moeilijker wordt om het huis schoon te houden. Onze medewerkers staan klaar om u hierin te ondersteunen. Dit is mogelijk voor een korte of een langere periode. Uiteraard maken onze medewerkers goede afspraken. Deze worden samen met u vastgelegd in een huishoudelijk plan.

Even voorstellen

HulpThuis Vrijwaard is in de gemeente Den Helder dé organisatie die Heldenaren in de thuissituatie kan ondersteunen bij o.a. de huishoudelijke zorg op het moment dat zij daar behoefte aan hebben. Op deze manier dragen wij eraan bij dat Heldenaren langer in de eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. De lokale verankering is hierbij onze kracht, wij kennen de stad en de mensen.

HulpThuis Vrijwaard is een zelfstandige organisatie die nauw samenwerkt met Stichting Vrijwaard. Hierdoor kunnen we onze klanten ook goed bedienen als zij meer zorg nodig hebben. 

Kiest u voor HulpThuis Vrijwaard, dan kiest u voor huishoudelijke ondersteuning op maat door vertrouwde gezichten met persoonlijke aandacht.

Wat kunnen wij u aanbieden

Wij bieden Heldenaren verschillende diensten aan om hen in de thuissituatie te ondersteunen:

 • Huishoudelijke zorg met een beschikking
  Huishoudelijke zorg kan aangevraagd worden bij het zorgloket van de gemeente Den Helder, via telefoonnummer 0223-140223. Hier geeft u aan dat er huishoudelijke zorg gewenst is. De gemeente zal bij u op huisbezoek komen of het telefonisch bespreken. De beschikking wordt dan afgegeven bij Hulp Thuis Vrijwaard.
 •  HHT (Huishoudelijke Hulp Toelage)
  De HHT is een toelage die mensen kunnen krijgen voor tijdelijke ondersteuning in het huishouden, bijvoorbeeld bij ziekte, herstel na een operatie. De HHT is beschikbaar voor alle inwoners van Den Helder.
 •  Particuliere huishoudelijke zorg
  Er bestaat ook een mogelijkheid om zonder beschikking huishoudelijke zorg af te nemen via HulpThuis Vrijwaard.

Kosten

Voor huishoudelijke ondersteuning heeft u een beschikking nodig van het WMO-loket (gemeente Den Helder). Hier indiceren ze hoeveel uur er geleverd mag worden, en welke vorm het beste bij uw situatie past.  De kosten gaan via het CAK, meer  informatie vindt u via www.cak.nl  of u belt 0800-1925.

HHT is een tijdelijke voorziening voor een periode van 12 weken met een maximum van 36 uur in totaal. U betaalt hiervoor een eigen bijdrage van € 5,00 per uur; het restant wordt aangevuld door de gemeente Den Helder.

Wat maakt ons bijzonder

 • Vaste gezichten met oog voor u en uw situatie
  Dit is dé kracht van HulpThuis Vrijwaard. Op die manier leren onze medewerkers hun cliënten kennen en zijn zij in staat om vroegtijdig te signaleren als er bijvoorbeeld aanvullende zorg nodig is.
 • Medewerkers van HulpThuis bieden een vaste, hoge kwaliteit.
 • Altijd bereikbaar en dichtbij. Hierdoor zijn de lijnen kort en kunnen we snel hulp aanbieden en schakelen als dit nodig blijkt te zijn.

HulpThuis Vrijwaard onderscheidt zich door een klantgerichte aanpak, de Helderse verankering en de mogelijkheid om snel op te schalen indien nodig. Vrijwaard werkt niet met onderaanbesteding. Wij geloven in een goede samenwerking met ons netwerk, zoals;  de gemeente Den Helder,  Stichting Vrijwaard en Stichting Geriant. Met Stichting Vrijwaard werken wij intensief samengewerkt op diverse terreinen.

Wie kan bij HulpThuis Vrijwaard terecht

 • U bent 55 jaar of ouder
 • U woont in de gemeente Den Helder
 • U heeft wel/geen indicatie van de gemeente Den Helder
 • U wilt een vast gezicht in uw huis met een oog voor kwaliteit en aandacht voor u

U kunt altijd contact opnemen met onze consulente mevrouw Jill Kabel, via telefoonnummer 0223 - 68 08 24 of per e-mail j.kabel@vrijwaard.nl

Contact

HulpThuis Vrijwaard
Bernhardplein 76D
1781HK Den Helder
Tel: 0223 – 68 08 24       

 

Wij staan u graag te woord!

Voor informatie en vragen kunt u bellen met het centrale telefoonnummer van Stichting Vrijwaard:

0223-68 08 24

 

Volg ons:

Created by Trefnet Powered by SHARK CMS powered by shark