Vrijwaard wordt dementievriendelijk

13 december 2018
 

Vrijwaard doet mee aan het initiatief om Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken. Op de locaties van Vrijwaard komen steeds vaker bezoekers met dementie. Zij willen zolang mogelijk mee kunnen doen aan de maatschappij. Daarom is het belangrijk dat medewerkers en vrijwilligers van Vrijwaard en andere bedrijven die ze bezoeken weten hoe ze hen goed kunnen helpen.


Tijdens de campagneperiode van 7-27 januari 2019 zet Vrijwaard zich daarom in om, samen met tientallen bedrijven en organisaties, Noord-Holland Noord dementievriendelijk te maken. Vrijwaard heeft daarbij andere organisaties uitgedaagd om ook dementievriendelijk te worden en het stokje weer door te geven.

Groeiend aantal mensen met dementie

Noord-Holland Noord telt in 2020 naar verwachting 12.200 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal tot circa 24.500 in 2040. Zeventig procent van hen woont thuis en neemt deel aan het gewone leven. Zij bezoeken winkels, horeca en maken gebruik van het openbaar vervoer. We gaan dus steeds vaker mensen met dementie tegenkomen.

Online training

De medewerkers en vrijwilligers van Vrijwaard volgen de online training ‘GOED omgaan met dementie’ zodat ze weten hoe ze onze klanten en bezoekers met dementie kunnen herkennen én op een goede manier helpen. De organisaties krijgen de sticker en het certificaat dementievriendelijk wanneer het merendeel van de medewerkers en vrijwilligers wordt geschoold in het herkennen en omgaan met dementie.

Doe zelf ook de training
Overigens kan iedereen de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ van 15 minuten volgen op de website www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.

« Terug naar het nieuws archief
 
 
Volgend nieuwsbericht

Bezoek Vrijwaard op de 55+ Beurs op Willemsoord

Op dinsdag 2 oktober 2018 vindt de 55+ Beurs plaats in de Stadshal op Willemsoord. Vrijwaard is hier dit jaar ook weer te bezoeken. Naast informatie over wonen, zorg en welzijn kunnen bezoekers bij onze stand een smakelijke...

Wij staan u graag te woord!

Voor informatie en vragen kunt u bellen met het centrale telefoonnummer van Stichting Vrijwaard:

0223-68 08 24

 

Volg ons: